Publikacja malutka i nie ma całej nadesłanej historii, ale nasz polski chleb jest w u Jamiego ;)
Copyright • Margotka • ILLUCUCINA |
Copyright • Margotka • ILLUCUCINA |
Copyright • Margotka • ILLUCUCINA |
Nie pogardzę też Empire Chicken z Bombay Style Potatoes ze str. 50. Bardzo ciekawy artykuł z pięknymi zdjęciami o komponowaniu jedzenia z alkoholem.
W tym numerze, jak przystało na jubileusz, chodzi o alkohole brytyjskiej: piwo, cydr, gin i whisky.
Wyraźnie mam szczęście do męskich tytułów.
Do czerwcowego numeru sfotografowałam proces robienia ukraińskiego barszczu i pierogów z ukraińskimi farszami: podrobowym i śmietanowo-ziemniaczanym. To była piękna przygoda kulinarna ze Zbyszkiem Kmieciem, który przez kilka godzin gościł w mojej kuchni i opowiadał o Ukrainie obierając buraki, młody czosnek i między potrawami obowiązkowymi przygotowywał nam od niechcenia powalające przekąski. Pierwszy raz jadłam tak złożony w smaku barszcz. Jeśli jesteście ciekawi, przepisy w najnowszym MALEMANIE na stronach 92-95. Gdyby ktoś się porwał na wyzwanie zrobienie barszczu w domu, służę dodatkowymi informacjami. Mam nadzieję, że nie dam plamy po lekcjach u Zbyszka. Przygotujcie się jednak na pół dnia pichcenia. :)
11 comments:
łałałiła! Gratulacje!! :)))
gratulacje! fiu fiu! :)
Super! Wielkie Gratulacje!
Ipod Touch, super, gratuluję! A zdjęcie faktycznie piękne, aż bym ci z przyjemnością ten chlebuś podebrała :D
Gratulacje! Chleb wygląda świetnie, może podasz przepis?
wow!!! gratulacje ogromne!!!
chleb piękny i bardzo polski :D
Gratulacje! Pękałabym z dumy gdy sam Jamy wybrał moją propozycję. I super że wystartowałaś z tradycyjnym polskim chlebem. Niech wiedzą jaki jest najlepszy :)
Co dziś zjem na śniadanie?
Gratulacje!
Gratuluje Gosiu. Zdjęcia wspaniałe jak zawsze. Pozdrawiam.
Gratuluję publikacji w tak wspaniałym magazynie:)pozdrawiam Jola Szyndlarewicz
Dobre wszędzie się obroni ;) Gratuluję! To piękne wyróżnienie.
Post a Comment