W ostatnim numerze Jamie Magazine
przeczytałam o książce "Around the World in 80 Dishes"
Davida Loftusa, fotografa Jamiego Olivera. Zamówiłam natychmiast. Bardzo byłam ciekawa jego książki i zupełnie sie nie zawiodłam. Jest pełna świetnych zdjęć, ale też przepisów znanych szefów kuchni, napotkanych podczas licznych podróży z Jamiem. Te spotkania zaowocowały ciekawym przekrojem kuchni światowej, w przyjemnej formie wizualnej, której tłem jest podróż Fileasa Fogga, bohatera książki Verne'a. Dla mnie bomba!
Around the World in 80
Dishes: Classic Recipes from the World's Favourite Chefs
• Autor: DAVID LOFTUS, wstęp Jamie Oliver
• 288 stron
• Wydawca: Atlantic Books
W Portugalii 14 stopni, w Paryżu 19, a ja jem
chłodnik z pierwszą botwinką i opalam się na tarasie. W tle kwitnie wszystko i nie mogę się nadziwić tym, którzy uciekli daleko na majówkę.