Publikacja malutka i nie ma całej nadesłanej historii, ale nasz polski chleb jest w u Jamiego ;)
![]() |
Copyright • Margotka • ILLUCUCINA |
![]() |
Copyright • Margotka • ILLUCUCINA |
![]() |
Copyright • Margotka • ILLUCUCINA |
Nie pogardzę też Empire Chicken z Bombay Style Potatoes ze str. 50. Bardzo ciekawy artykuł z pięknymi zdjęciami o komponowaniu jedzenia z alkoholem.
W tym numerze, jak przystało na jubileusz, chodzi o alkohole brytyjskiej: piwo, cydr, gin i whisky.
Wyraźnie mam szczęście do męskich tytułów.
Do czerwcowego numeru sfotografowałam proces robienia ukraińskiego barszczu i pierogów z ukraińskimi farszami: podrobowym i śmietanowo-ziemniaczanym. To była piękna przygoda kulinarna ze Zbyszkiem Kmieciem, który przez kilka godzin gościł w mojej kuchni i opowiadał o Ukrainie obierając buraki, młody czosnek i między potrawami obowiązkowymi przygotowywał nam od niechcenia powalające przekąski. Pierwszy raz jadłam tak złożony w smaku barszcz. Jeśli jesteście ciekawi, przepisy w najnowszym MALEMANIE na stronach 92-95. Gdyby ktoś się porwał na wyzwanie zrobienie barszczu w domu, służę dodatkowymi informacjami. Mam nadzieję, że nie dam plamy po lekcjach u Zbyszka. Przygotujcie się jednak na pół dnia pichcenia. :)