April 3, 2010
WESOŁYCH ŚWIĄT
WESOŁYCH ŚWIĄT
MENU:
barszcz chrzanowy
jajka nadziewane pieczarkami z majonezem estragonowym
chleb kminkowo-ziemniaczany
pascha
i ciasto, które dzisiaj wymyślę...
Image:
Leszek Szurkowski
Newer Posts
Older Posts
Home
Subscribe to:
Posts (Atom)
Popular Posts
SERNIK - DWIE CZEKOLADY
Sernik to moje ulubione ciasto. Wolę te klasyczne, raczej lekkie. Wyjątkiem są serniki czekoladowe. Liska zrobiła kiedyś pyszny sernik z b...
PLACEK DROŻDŻOWY
Placki drożdżowe piekę, odkąd się uparłam, że na Wielkanoc nie będziemy kupować żadnych ciast. I tak piekę jakieś 15 lat... :) Popisowy pla...
ODKRYŁAM RAJ = AKCESORIA DO PIECZENIA CHLEBA
Szukając koszyków do wypieku chleba trafiłam na sklep , który wygląda na raj... Hert Ul. Odlewnicza 4a 03-231 Warszawa Zamówienia: 02...
TARTA Z GRUSZKĄ, KOZIM SEREM I TYMIANKIEM
Od dwóch lat jestem w ciągłej podróży. Zmieniam kuchnie i przystosowuję moje menu do czasu, budżetów, dostępności składników i sprzętu, wiel...
TARTA ŚLIWKOWA NA TWAROGOWYM KRUCHYM CIEŚCIE
© Margotka • Illucucina We Francji jest wiele smaków, lecz spróbujcie znaleźć na ich targach zwykłe śliwki... O twaróg też proszę wszyst...
MARLIN W MARYNACIE
Pierwszy raz widziałam w polskim sklepie marlina (Leclerc na Ursynowie). Konsystencją przypomina tuńczyka, jasny kolor. Podobno nie jest u...
KRÓLIK W SOSIE MUSZTARDOWO-ŚMIETANOWYM
Królik to mięso, którego jedzenie wzbudzało u mnie najwięcej wyrzutów sumienia. Jednak po tylu latach wyjazdów do Francji i słuchaniu teks...
PRZYJĘCIE Z GWIAZDĄ... IDEALNY PRZEPIS NA SYLWESTRA
Gotowe ciasto francuskie to produkt, który zawsze warto mieć w domu (również zamrożone). Ze wszystkich przepisów z ciastem francuskim, t...
ZUPA Z PIECZONEJ PIETRUSZKI
Mądre książki o zdrowym żywieniu mówią, że najlepiej jest jeść produkty lokalne i sezonowe. W Polsce zimą króluje włoszczyzna, cebula i zi...
PASTA FRESCA
Nawet latem nie trzeba rezygnować z makaronu. Tę pastę pierwszy raz zaserwował mi Pan R. Nie wiem dokładnie jak ją robił, ale spróbowałam ...