Jutro krótki wypad do Kazimierza Dolnego. Nigdy nie byłam wielką fanką tego miejsca. Najbardziej lubię małą oazę Mięćmierz, dobrze schowaną przed tłumem turystów. Nie będę miała wiele czasu na kulinarną eksplorację, ale jeśli ktoś zna miejsca z duszą, poproszę ;)
A tych, którzy właśnie tam spędzają wakacje lub mieszkają, zapraszam na spotkanie z autorami szaty graficznej książki KUCHNIA ŻYDOWSKA BALBINY PRZEPIÓRKO. Szczegóły na zaproszeniu.
11 lipca (środa) godzina 16, Dom Architekta, Kazimierz Dolny.
July 10, 2012
KAZIMIERZ DOLNY - SPOTKANIE Z AUTORAMI SZATY GRAFICZNEJ "KUCHNI ŻYDOWSKIEJ BALBINY PRZEPIÓRKO"
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Popular Posts
-
Sernik to moje ulubione ciasto. Wolę te klasyczne, raczej lekkie. Wyjątkiem są serniki czekoladowe. Liska zrobiła kiedyś pyszny sernik z b...
-
Placki drożdżowe piekę, odkąd się uparłam, że na Wielkanoc nie będziemy kupować żadnych ciast. I tak piekę jakieś 15 lat... :) Popisowy pla...
-
Szukając koszyków do wypieku chleba trafiłam na sklep , który wygląda na raj... Hert Ul. Odlewnicza 4a 03-231 Warszawa Zamówienia: 02...
-
© Margotka • Illucucina We Francji jest wiele smaków, lecz spróbujcie znaleźć na ich targach zwykłe śliwki... O twaróg też proszę wszyst...
-
Od dwóch lat jestem w ciągłej podróży. Zmieniam kuchnie i przystosowuję moje menu do czasu, budżetów, dostępności składników i sprzętu, wiel...
-
Pierwszy raz widziałam w polskim sklepie marlina (Leclerc na Ursynowie). Konsystencją przypomina tuńczyka, jasny kolor. Podobno nie jest u...
-
Królik to mięso, którego jedzenie wzbudzało u mnie najwięcej wyrzutów sumienia. Jednak po tylu latach wyjazdów do Francji i słuchaniu teks...
-
Gotowe ciasto francuskie to produkt, który zawsze warto mieć w domu (również zamrożone). Ze wszystkich przepisów z ciastem francuskim, t...
-
Mądre książki o zdrowym żywieniu mówią, że najlepiej jest jeść produkty lokalne i sezonowe. W Polsce zimą króluje włoszczyzna, cebula i zi...
-
Nawet latem nie trzeba rezygnować z makaronu. Tę pastę pierwszy raz zaserwował mi Pan R. Nie wiem dokładnie jak ją robił, ale spróbowałam ...
No comments:
Post a Comment