tag:blogger.com,1999:blog-1475213344063329919.post2831405160848540589..comments2023-10-11T16:42:43.915+02:00Comments on ILLUCUCINA: PLACEK DROŻDŻOWYmargotka • ILLUCUCINAhttp://www.blogger.com/profile/14451416847510280321noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-1475213344063329919.post-12226894669953580132013-09-26T18:58:29.496+02:002013-09-26T18:58:29.496+02:00OOoo i u mnie jest takie samo, dołożyłam jeszcze b...OOoo i u mnie jest takie samo, dołożyłam jeszcze biały ser, a co! ! Pozdrawiam jesiennie i kolorowo:) Opalankahttps://www.blogger.com/profile/06378989966517972914noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475213344063329919.post-8542006086992101312012-11-05T22:13:52.659+01:002012-11-05T22:13:52.659+01:00Sylwia ZOstaw przykryte szmatka aż wyrośnie do koń...Sylwia ZOstaw przykryte szmatka aż wyrośnie do końca foremki i wtedy włóż do piekarnika zimnego i nastaw termoobieg na 175 C i czas 25-30 minut. Ciasto ładnie sie zaklimatyzuje podczas rozgrzewania piekarnika. Każdy jest inny, wolniej lub szybciej się nagrzewa, dlatego sprawdzasz czy nie jest surowe w środku, kiedy widzisz, że już jest ładnie rumanie. Wyjmujesz po upieczeniu i odstawiasz. <br />Ja ostatnio zamiast jednego żółtka daję całe jajko. margotka • ILLUCUCINAhttps://www.blogger.com/profile/14451416847510280321noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475213344063329919.post-7180654672975011392012-11-05T21:25:20.588+01:002012-11-05T21:25:20.588+01:00a jesli nie chce zeby wyrastało w piekarniku tylko...a jesli nie chce zeby wyrastało w piekarniku tylko chcę włożyć wyrośnięte, to w jakiej temperaturze i jaki czas ?Sylwiahttps://www.blogger.com/profile/04703847611851376281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475213344063329919.post-45703385850696182742012-03-25T19:28:45.592+02:002012-03-25T19:28:45.592+02:00Ciasto jest naprawdę idealne! robi się je ekspreso...Ciasto jest naprawdę idealne! robi się je ekspresowo i smakuje niesamowicie! świetny przepis!!!dziękujęAle babka i robi to co lubihttps://www.blogger.com/profile/16263028629176321803noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475213344063329919.post-26664566535163718502012-02-07T11:12:17.372+01:002012-02-07T11:12:17.372+01:00Rzadko ostatnio używam mrożonych, ale jeśli używam...Rzadko ostatnio używam mrożonych, ale jeśli używam to rozmrażam w połowie, na tyle, żeby je pokroić w cieńsze łódki.Jeśli zostawiasz do wyrośnięcia na całą noc, to mrożone owoce takie jak maliny czy jagody lepiej położyć rano na ciasto. Śliwki powinny być ok na całą noc, bo się nie rozleją. Rano możesz przykryć kruszonką np. orkiszową: http://illucucina.blogspot.com/2011/10/drozdzowe-i-kruszonka-orkiszowa.htmlmargotka • ILLUCUCINAhttps://www.blogger.com/profile/14451416847510280321noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475213344063329919.post-50216425873145178092012-02-07T11:09:19.311+01:002012-02-07T11:09:19.311+01:00This comment has been removed by the author.margotka • ILLUCUCINAhttps://www.blogger.com/profile/14451416847510280321noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475213344063329919.post-55398378010781521902012-02-07T10:56:55.343+01:002012-02-07T10:56:55.343+01:00Margotko, mrożone śliwki najpierw rozmrażasz?Margotko, mrożone śliwki najpierw rozmrażasz?alebabka77https://www.blogger.com/profile/03403847066234437753noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475213344063329919.post-76996872946749025392011-12-20T22:02:06.032+01:002011-12-20T22:02:06.032+01:00I świetnie się piecze, raczej nie opada. Tak rzadk...I świetnie się piecze, raczej nie opada. Tak rzadkie ciasto nie może mieć zbyt dużej powierzchni.margotka • ILLUCUCINAhttps://www.blogger.com/profile/14451416847510280321noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475213344063329919.post-6034084798493580142011-12-20T21:51:13.451+01:002011-12-20T21:51:13.451+01:00Kurcze... bardzo ładny ten placek w formie z komin...Kurcze... bardzo ładny ten placek w formie z kominem. Aż zaczęłam żałować, że niedawno pozbyłam się tej części tortownicy...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475213344063329919.post-80899951541455828632011-09-19T11:32:45.589+02:002011-09-19T11:32:45.589+02:00Nigdy nie używałam maszyny do chleba ale wszystko ...Nigdy nie używałam maszyny do chleba ale wszystko co daje cieplo ok 50 st daje szybszy wzrost ciasta, tylko, ze moje ciasto rosnie w formie i dzięki temu nie opada. <br />Najlepszy sposob do zagniesc wieczorem, wylozyc do formy na noc i rano upiec albo rano na wieczor. Efekt gwarantowany. ;) <br />Niedlugo wrzuce przepis z kruszonka orkiszową. :) Pozdrawiam.margotka • ILLUCUCINAhttps://www.blogger.com/profile/14451416847510280321noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475213344063329919.post-60665396361320440182011-09-18T17:23:55.667+02:002011-09-18T17:23:55.667+02:00Piekne ciasto Matgotko!! mam pytanie: czy to ciast...Piekne ciasto Matgotko!! mam pytanie: czy to ciasto mozna wstepnie przygotowac w maszynie do chleba, a pozniej upiec w piekarniku? dziekuje slicznie za odpowiedz!<br />sofietaMia cucinahttps://www.blogger.com/profile/02405419552632533608noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475213344063329919.post-75175665031005993882010-06-13T17:39:35.583+02:002010-06-13T17:39:35.583+02:00Hej Margotko - i tak oto dołączam i ja do grona fa...Hej Margotko - i tak oto dołączam i ja do grona fanów Twojego drożdżowego super ciasta. Zrobiłam je z konfiturą z czarnej porzeczki i migdałowa kruszonką. Oczywiście zapisałam je także u siebie. Serdecznie Cię pozdrawiam i dziękuję za świetny pomysł :)ChilliBitehttps://www.blogger.com/profile/00762462740181428216noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475213344063329919.post-65792688040787440872010-03-25T12:03:21.722+01:002010-03-25T12:03:21.722+01:00Ja często robię z mrożonych ale kroję je dość cien...Ja często robię z mrożonych ale kroję je dość cienko.margotka • ILLUCUCINAhttps://www.blogger.com/profile/14451416847510280321noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475213344063329919.post-30601895392410621942010-03-24T11:01:38.964+01:002010-03-24T11:01:38.964+01:00Ciasto wygląda obłędnie...jak tylko będe mieć śliw...Ciasto wygląda obłędnie...jak tylko będe mieć śliwki to zaraz upiekę....anytsujxhttps://www.blogger.com/profile/05599071544671287859noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475213344063329919.post-31890195707843063242009-10-12T13:50:24.469+02:002009-10-12T13:50:24.469+02:00No to już jest :) Tylko nie z tego samego pieczen...No to już jest :) Tylko nie z tego samego pieczenia :)margotka • ILLUCUCINAhttps://www.blogger.com/profile/14451416847510280321noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1475213344063329919.post-5418531340241842882008-09-16T23:22:00.000+02:002008-09-16T23:22:00.000+02:00Szkoda, że nie ma foty po upieczeniu... A jest co ...Szkoda, że nie ma foty po upieczeniu... A jest co oglądać :)Liskahttps://www.blogger.com/profile/07253009099549348703noreply@blogger.com